Want to share this Foto on another web-site or blog?

Paste one of the following lines in to your site, blog or profile page..

Script:

HTML (for myspace, bebo etc):

BBCode (for message boards/forums):
[ View the Fotopage entry | View the complete Fotopage ]


Keris tajung dengan sarungnya
Mail this Foto to a friend
Search BoardTracker for..
Keris tajung dengan



< Previous

Next >
[ View the Fotopage entry | View the complete Fotopage ]


Monday, 21-Dec-2009 15:20
Part Time
Salam All,
Sebelah malam,kalau rasa tak penat sangat,aku akan melakukan kerja-kerja part time bagi menampung sedikit keperluan,zaman sekarang ni kalau kita bergaji tinggi pun dengan gaji dan pendapatan yang tinggi, takkan pernah cukup,inikan pula yang bergaji kecil macam aku,sebab tu lah aku buat kerja part time.
Kerja yang aku buat ialah buat sarung parang,sarung keris,sarung pedang,tongkat,dan ada la sikit-sikit aku repair Paip (bukan paip air ).Biasanya aku start buat lepas Isyak dan makan malam.Bengkel tempat aku buat ni sebelah rumah aku duduk ni aje.Aku pun bukannya pandai sangat buat kerja-kerja ni,bolehlah.....Ada kawan2 aku yang buat kerja ni Full time,tapi hasil kerja diaorang memang dahsyatla....padan lah dengan harga dan upah.Bagi yang tempah dengan aku, biasanya aku ambil dalam lingkungan Rm 200 ke bawah,lain hal la pulak dgn keris,upahnya memang mahal sedikit dalam linkungan Rm 250 keatas.
Disini aku sediakan sedikit cara2 mcm mana aku buat sarung ni,mintak maaf gambar kurang memuaskan,sebab aku guna kamera H/P jer.
semoga berpuas hati.Nanti ada lagi sambungan(cara- cara nak buat sarung pisau).
Terima Kasih.

© Pidgin Technologies Ltd. 2008.